-

Plantaardige oliën als huidverzorging.

Bij inname zijn plantaardige oliën een goede bron van vetten en antioxidanten. We kunnen ze ook inzetten om ons lichaam te verzorgen. Deze vette oliën geven geen irritatie en niet of nauwelijks overgevoeligheid. Plantaardige oliën vullen tekorten in de huid aan, waardoor zoveel mogelijk vocht in de huid wordt behouden. De huidstofwisseling verbetert en dit biedt een betere bescherming tegen uitwendige factoren als wind, zon en ongewenste microben.  

Tips voor het uitwendig gebruik van enkele gekende oliën:

Kokosolie maakt de huid soepel en werkt licht hydraterend. Is een verzachtende en afkoelende olie. Kan ingezet worden bij jeuk en een lichte vorm van  zonnebrand. Ook bij kloven of gesprongen lippen werkt kokosolie herstellend.

 

Jojobaolie werkt ontstekingsremmend, beschermend, hydraterend en verzachtend. Werkt huidverstevigend bijvoorbeeld tijdens en na de zwangerschap. Heeft ook een lichte beschermingsfactor (4) tegen de zon.

 

Olijfolie voedt de huid en werkt verwarmend en vitaliserend. Verzachtende en kalmerende werking bij huidjeuk.

 

Sesamzaadolie is zeer verwarmend, ontspannend en huidherstellend. Werkt ontgiftend en kan daardoor goed ingezet worden bij spierkrampen en spierpijn. Deze olie heeft wel een overheersende geur. Om de geur te neutraliseren kan je deze mengen met een basisolie of harmoniseert met bloemengeuren zoals de etherische olie van roos, jasmijn en ylang ylang.

 

Zonnebloempitolie is zeer geschikt bij een vette huid en acne door zijn licht uitdrogende werking. Hij maakt de huid satijnzacht en laat geen vettig gevoel na. Kan ook gebruikt worden op blauwe plekken, bij kneuzingen en spierpijnen.

 

 

‘Het gebruik van pure producten doet je stralen’

# Terug naar overzicht.