-

Ademhaling meditatie

Ademhaling is uiterst belangrijk maar voor veel mensen een gewoonte waar ze niet bij stil staan. Het is belangrijk om regelmatig je ademhaling te observeren. Adem je traag, hou je soms je adem in, heb je een korte of lange ademhaling? Sta er gewoon eens bij stil hoe je ademhaalt!  

Meditatie?

Meditatie in zijn zuiverste vorm is met de ogen dicht stilzitten en proberen in lichaam en geest onbeweegelijk te zijn, te verstillen. Laat alle gedachten die opkomen er zijn maar schenk er geen aandacht aan, laat ze gewoon voorbij gaan. De bedoeling van meditatie is om onze aandacht naar binnen te halen.

 

Energetische ademhaling meditatie.

Openen van het voorste kanaal - het conceptievat, de Ren mai

Ga bij deze oefening comfortabel zitten met je gezicht naar de zon. Je sluit de ogen en voelt hoe de zon je gezicht met zijn warmte koestert. Breng je aandacht naar het plekje op je voorhoofd, net tussen de wenkbrauwen (het derde oog). Nu trek je met de inademing de warmte van de zon door dit plekje naar binnen. Je ademt daarbij iets nadrukkelijker in dan normaal. Je voelt dat het derde oog zich vult met zonne-energie. Je gaat zo door tot je het idee hebt dat het derde oog goed gevuld is met zonne-energie. Nu verplaats je de energie naar de keel. Zorg ervoor dat je tong contact maakt met je gehemelte. De energie stroomt namelijk via de tong naar beneden, naar de keel. Verbeeld je dat tijdens de inademing de energie van het derde oog naar beneden gestuwd wordt, via de tong naar de keel. Als je het idee hebt dat er voldoende energie in de keel aanwezig is, verplaats je de aandacht naar je hartcentrum. Je brengt de energie terug in beweging met de inademing van de keel naar het hartcentrum. Tijdens de uitademing laat je de energie rustig doorstromen. Is het hartcentrum voldoende gevuld dan breng je de aandacht naar de navel. Breng de energie van het hartcentrum naar de navel tot ook hier voldoende energie is verzameld. Breng tot slot de energie naar de onderkant van je ruggengraat (wortelchakra). Ook hier verzamel je voldoende energie en dan laat je de energie via de benen wegstromen. 

De energie heeft nu het hele traject van de Ren mai afgelegd. Alle onderweg gepasseerde kanalen zijn opgeladen met de stralende zonne-energie. Onderzoek hoe dat voor je voelt?

 

 

# Terug naar overzicht.